"Mission, Vision and Passion is my MVP!"

Patrick Polak
Managing Partner
Contact us

"Pride leads to destruction, and arrogance to downfall"

Jaap van Barneveld
Managing Partner
Contact us

"Don't feel sorry for the initiatives that didn't work out; regret the ones you missed"

Frank Claassen
Investment Director Partner
Contact us

"Success is a choice"

Erik Aeyelts Averink
Venture Partner
Contact us

"The only way to win is to learn faster than anyone else"

Mathijs de Wit
Investment Manager
Contact us

"Risk comes from not knowing what you are doing"

Geert Zanting
Controller
Contact us

"Knowing your weaknesses, is a great strength"

Thomas Hannes
Business Analyst
Contact us

"For myself I am an optimist - it does not seem to be much use being anything else"

Anna Tuinenburg
Office Manager
Contact us

"Well done is better than well said"

Nienke Scheltens
Office Manager
Contact us

Collibra-CEO verkozen tot ‘baanbrekende innovator’

Published: 16 june 2017

Computable, Frederic Petitjean - Felix Van De Maele is verkozen tot de selecte groep ‘Innovators Under 35 Europe’. Van De Maele is medeoprichter en ceo van Collibra, een succesvolle spin-off van de VUB die zich met big data bezighoudt.

De ‘Innovators Under 35’ is een initiatief van MIT Technology Review, het technologietijdschrift van het vermaarde Massachusetts Institute of Technology. Eerdere winnaars waren onder andere Daniel Ek, de ceo en medeoprichter van Spotify en de medeoprichter van Google, Sergey Brin. Na meer dan duizend aanmeldingen, maanden werk en uren discussiëren, is de redactie van MIT Technology Review tot een Europese lijst gekomen en een lijst met tien Belgische aanstormende innovatiepersoonlijkheden.

Naast Van De Maele staan daar onder meer ook Mohamad Hasan Bahari op (van Sensifai, een bedrijf dat deep learning-technieken toepast op beeldherkenningssoftware), Vincent Spruyt (van Sentiance, een platform dat data van smartphones en sensoren gebruikt om menselijk gedrag te voorspellen) en Samuel Van de Velde (die zich aan de RUG met indoor positioning bezighoudt). Ook in de gezondheidszorg werden verschillende landgenoten gelauwerd, zoals Victor Dillard (Desktop Genetics), Malgosia Ratajska (Yagram Health), Jelle De Smet (EyeCo) en Damya Laoui (kankerimmunotherapie). Zonnecelonderzoeker Bert Conings en astronoom Julien De Wit behoren ook tot de gelukkigen.

Felix Van de Maele wordt geroemd omdat hij het belang van big data vroegtijdig inzag. ‘Acht jaar geleden begon Felix Van de Maele Collibra met één fundamenteel geloof in gedachten: die gegevens zijn de hoeksteen van alles’, aldus MIT Technology Review. Vanuit Brussel profileert Collibra zich als een van de toonaangevende spelers op de markt. Collibra werkt voor allerlei disciplines, van onderwijs over financiële diensten tot de overheid en bedient dagelijks honderden klanten.

Op twintig juni worden de tien Belgische laureaten gehuldigd tijdens een ceremonie in Brussel.